header Amelishof
Michel met de groentetasVrouw met andijvievrouw in schuurKinderen oogsten pompoenenVrouw met lange karMan oogst aardappelsVrouw plant pootgoedGroentetassen

Het Pergola groenteabonnement van Amelis'Hof: een bijzondere groentetas!

De Amelis’Hof is in veel opzichten net een beetje anders dan anders. Wij bieden onze groenteabonnementen dan ook aan in de vorm van een Pergola-associatie. Onze groentetassen garanderen vitaliteit en verbondenheid. Ze voeden de inwendige mens letterlijk en figuurlijk en nog wel meer dan dat.

Inhoud van de tas

Er is inmiddels een flinke wachtlijst. Mocht u op de wachtlijst willen, stuur dan een mailtje.

Wanneer u zich abonneert kunt u in het teelseizoen van mei tot kerst wekelijks een tas afhalen. U heeft de keuze uit een klein of een groot pakket.

*klein pakket: Wekelijks 5 tot 7 seizoensproducten. Goed voor 2 à 3 maaltijden voor twee personen, € 14,95 per week  

*groot pakket: Wekelijks 5 tot 7 seizoensproducten. Goed voor 2 à 3 maaltijden voor drie tot vier personen, € 22,50 per week

In de tas zit ook elk keer De Amelisbode, de nieuwsbrief van de tuin met informatie over hoe het toegaat op het land, wetenswaardigheden over de groenten en het fruit en ook altijd een recept voor de bereiding van één of meer groenten van die week.

De abonnementsprijs is gebaseerd op doorlevering in de vakanties. Dit betekent dat de deelnemers zelf tijdens hun eventuele afwezigheid voor een afhaler zorgen (vrienden - buren - familie).

Afhalen

De groentetassen kunt u op woensdagmiddag- of avond afhalen op de tuin zelf of bij één van de meer dan tien afhaalpunten in Utrecht en Bunnik. Tassen die op vrijdagavond om 20.00 uur nog niet zijn opgehaald, mogen door de verantwoordelijke voor het afhaalpunt worden leeggegeten. Bij enkele afhaalpunten is de afhaaltijd korter.

Huidige afhaalpunten:

Bunnik

  • Kampweg
  • Tuinwinkel Amelis'Hof

Utrecht

  • Centrum, Mariahoek
  • Lombok, Vleutensweg 382, Restaurant Instock
  • Ondiep, Leliestraat
  • Oog in Al, Everard Meijsterlaan 
  • Rijnsweerd, Paul Huflaan
  • Tuindorp, M.G. de Bruinlaan
  • Zuilen, Vechtoever

Pergola-associatie

De tuinders streven naar een grote verbondenheid van hun tuin met de omgeving. De Pergola-associatie zorgt voor bestendiging van die band. Deze opzet in de vorm van een samenwerkingsverband gaat een beetje verder dan wat gebruikelijk is bij groenteabonnementen. Dat is geheel in lijn met de filosofie van hun biodynamische wijze van telen.

Wat u krijgt

Inspraak Abonnementshouders kunnen meebeslissen over de inhoud en de prijs van de tas via een jaarlijkse enquête en de jaarvergadering.

*Activiteiten Amelis’Hof organiseert activiteiten waarbij abonnees van harte welkom zijn op de tuin. Zo kunt u gedurende de zomer eens per maand met andere abonnementhouders en tuinvrijwilligers aanschuiven voor een gezamenlijke maaltijd van zelf meegebracht eten midden op het land. Ook organiseren we elk jaar een pompoenoogstfeest speciaal voor groentetas-abonnees.

*Informatie De Pergola-deelnemers krijgen bovendien elke week een nieuwsbrief bij hun pakket. Deze Amelisbode houdt u op de hoogte van wat op de tuin gebeurt en informeert incidenteel over de Pergola-associatie. Ook leest u regelmatig een recept voor een gerecht met één van de producten uit de tas.

*Gegarandeerd geteeld op de Amelis’Hof. Alle producten komen van de tuinderij, uitgezonderd enkele kasproducten in mei.

Wat u geeft

*Inkomenszekerheid Het nemen van een abonnement betekent dat wij ons van afnemers van onze oogst –en daarmee van (een deel van) ons inkomen- verzekerd weten.

*Lastendeling (bij misoogst) De associatie is zo ingericht dat bij een misoogst de Pergola-leden en wij samen de last dragen/OF klap opvangen. Wij kopen bijvoorbeeld geen sla bij de groothandel als door een onverwachte hagelbui in juli een groente onherstelbaar beschadigd is. Voor de abonnees betekent dit dan een aantal weken geen sla in hun tas.

*Financiële verlichting Een groot voordeel voor ons is dat doordat een deel van de Pergola-leden hun abonnement vooruit betaalt wij voldoende middelen hebben om in het voorjaar zaai- en pootgoed te kopen.

Bewaren van groenten, zie: groenten bewaren

Facebook

Facebook Kijk voor de laatste nieuwtjes ook eens op onze Facebook pagina.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Amelis'Hof nieuwsbrief.

Door te abonneren gaat u akkoord met onze privacyvoorwaarden.

menu-circlecross-circle