header Amelishof
Vrijwilligers tussen de kolenMan aan het werk

Vrijwilliger worden

Heb je tijd over en interesse in biologische tuinbouw, ben je enthousiast en energiek, kom dan planten, oogsten, wieden, schoffelen, hout hakken, zakjes inpakken voor de groentetassen en nog veel meer.
Er is plek voor mensen die naast hun werk of zorgtaken of tussen twee studies of banen door mee willen werken als vrijwilliger. We zoeken mensen die bij voorkeur twee dagen per week van 8.00-17.00 uur mee komen helpen. Zo leer je het werk en de andere mensen goed kennen.

Werkwijze

Op de Amelis'Hof hoef je nooit om een klus verlegen te zitten. Het jaar rond zijn we aan de slag op het land, óók in de wintermaanden (maar dan beginnen we wel een uurtje later). .
Je werkt door de week met zo'n 6 tot 8 andere vrijwilligers en zorgcliënten en één of beide tuinders samen. Je werkt zelfstandig of in kleine groepjes. Na een basale instructie krijg je het vertrouwen en de ruimte om je klus op je eigen manier te klaren.

Als vrijwilliger ben je er om de tuinders te ondersteunen en dus minder vrij in de keuze van je werkzaamheden dan zorgcliënten. Je zult ook niet de ondersteunende gesprekken krijgen waar zorgcliënten aanspraak op kunnen maken. Wel kun je altijd op één van de tuinders afstappen voor overleg.
Als we plek hebben voor nieuwe vrijwilligers kun je een dagje komen meedraaien om te kijken of de werkzaamheden en de sfeer je liggen.

Let dus op: we zijn ook een zorgboerderij en bieden dagbesteding en re-integratie. Dit valt  niet onder het vrijwilligerswerk.

Facebook

Facebook Kijk voor de laatste nieuwtjes ook eens op onze Facebook pagina.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Amelis'Hof nieuwsbrief.

Door te abonneren gaat u akkoord met onze privacyvoorwaarden.

menu-circlecross-circle