header Amelishof
Groente in kratDe winkelCourgettes met bloemenUilebaard haan

De tuinwinkel & bloempluktuin

Vanaf woensdag 1 mei tot november kunt u verse biologische groenten, fruit en kruiden kopen in de tuinwinkel in het bos.

Openingstijden tuinwinkel en bloempluktuin
van eind april tot en met oktober:

woensdag van 11.00-17.00 uur
zaterdag van 10.00-15.00 uur

 

pin logo
Betalen contant of met pin.

Bloempluktuin

Wat is heerlijker dan zelf bloemen plukken?? Begeeft u zich op uw gemak tussen de bloembedden en knip uw ideale veldboeket bij elkaar. Verspreid over onze tuinderij groeien meer dan 150 soorten bloemen. U vindt bij ons onder meer bergkorenbloemen, duizendschoon, trommelstokjes, phloxen, zinnia's, bloeiende uien, juffertjes in 't groen en dahlia's... Genoeg keus om vanaf eind mei te genieten van het plukken van steeds wisselende bloemen voor een mooi, kleurig en fleurig boeket. Onze bloempluktuin is toegankelijk tijdens winkelopeningstijden. Groepen zijn welkom op afspraak.

Groente- en bloemplukbonnen

Geef eens een groente- of bloemplukbon cadeau! Verkrijgbaar in de tuinwinkel, voor ieder gewenst bedrag.

Winkelaanbod

Al het heerlijks van onze tuinderij ligt in de winkel te pronken met z'n vitaliteit. Wij verkopen uitsluitend seizoensprodukten, die gegarandeerd biologisch zijn. Verder bieden we biologisch pootgoed aan, van slasoorten tot koolgewassen. U kunt bij ons ook sap van appels uit boomgaarden van het landgoed aanschaffen en lokale honing. Zo nu en dan treft u in de winkel ook eieren van onze eigen kippen, zogenaamde Uilebaarden, een zeldzaam ooit voor de adel gefokt ras. U kunt in onze winkel zelf uw keus maken. Neem uw tijd. Kijk, ruik, voel en proef! Graag beantwoorden wij uw vragen over teelwijze en wijze van bewaren en bereiden van onze producten. Vraag het ons ook als u in de winkel niet treft wat u zoekt. Als op het land nog oogstrijpe exemplaren van het gewas staan dan oogsten wij direct bij. Ieder jaargetijde toont zijn eigen pracht en diversiteit. Met bijna zestig verschillende soorten bekende en minder bekende groenten, 25 kruidensoorten en een tiental fruitgewassen bieden wij gedurende het hele oogstseizoen een keur aan smakelijke, geurige producten. Op woensdag en zaterdag delen wij als de winkel open is, de weelde van onze tuinderij graag met u.

Ook verkopen we producten van:
Agnes kruiden; kruidenthee
Echt Waar; (water)kannen

En verder ook nog keramiek, boomschijven en leuke vaasjes en dies wat meer zij!!

Vertoeven op de tuinderij

Ons bedrijf is zo vormgegeven dat het niet alleen een optimale plek is voor de gewassen om te groeien, maar ook een ideale plek voor mensen om hun hart aan op te halen. Kuier rustig rond, flaneer over de brede met gras begroeide paden, tuur in de paddenpoel achter de schuur of neem plaats op een bankje aan het water en mijmer wat. Voor klanten staat altijd een kopje kruidenthee klaar. In het seizoen uiteraard getrokken van verse kruiden uit eigen tuin. Wees welkom om simpelweg te zijn.

Routebeschrijving

klik hier voor een routebeschrijving.

U kunt parkeren aan het begin van de oprijlaan bij landgoed Oud Amelisweerd. Vanaf de parkeerplaats loopt u naar landhuis Amelisweerd en passeert u de theeschenkerij van de Veldkeuken. Terwijl wij op zaterdag en woensdag vroeg in de ochtend aan het oogsten zijn, bakt bakker René op ambachtelijke wijze zijn biologische broden, te koop in het koetshuis/ theeschenkerij. Om bij de tuinderij te komen loopt u vanaf daar nog 3 minuutjes rechtdoor en gaat u op de vijfsprong linksaf.

Facebook

Facebook Kijk voor de laatste nieuwtjes ook eens op onze Facebook pagina.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Amelis'Hof nieuwsbrief.

Door te abonneren gaat u akkoord met onze privacyvoorwaarden.

menu-circlecross-circle