header Amelishof
Kool plantenbovenaanzicht planten met hoed opKnutselen met houtRabarber oogsten

Dagbesteding ofwel arbeidsmatige activering voor mensen met een zorgvraag

Op de tuinderij is het leven goed; het werken met de seizoenen, buiten op het land in je eigen tempo met fijne relatief gezonde mensen en dito omgeving is wat we bieden. We begeleiden  mensen met een psychiatrische en/of psychosociale problematiek. Iedereen werkt op zijn of haar niveau mee aan de productie en verwerking van groenten.

Voor wie?

  • ben je herstellende van een burn-out?
  • wil je weer in een werkritme komen?
  • zit je al enige tijd in de ziektewet?
  • heb je een psychiatrische achtergrond?
  • zoek je structuur in je week?

Dan is arbeidsmatige activering, of dagbesteding wellicht iets voor jou. We stellen een persoonlijke werkplan op met leerdoelen. Zo ontdek je waar je potenties en knelpunten liggen.

Wat bieden we?

Meewerken op de tuinderij biedt tegelijkertijd werkervaring en de positieve invloed van een natuurlijke, inspirerende omgeving. Er zijn collega's, een baas en allerlei werkzaamheden, maar toch is het geen gewone werkplek. Het in eigen tempo werken, met de handen in de aarde, in de buitenlucht is stress verlagend; de aandacht ligt bij de handen en zintuigen, het hoofd en het denken wordt rustig en de concentratie neemt toe. Gevraagd wordt je persoonlijke rugzak bij de poort van de tuin neer te zetten. Zo wordt afstand genomen van je dagelijkse beslommeringen en verantwoordelijkheden en ontstaat er ruimte om te voelen wat je écht wilt en wat je lijf nodig heeft. Begeleidende gesprekken helpen je helderheid te krijgen in je situatie. Meewerken op de tuinderij geeft regelmaat en structuur aan je week.

Dagindeling

’s Morgens beginnen we met een kopje koffie of thee, dan volgt de werkbespreking. We spreken af wie wat gaat doen. Je werkt alleen of in een groepje. Zo werk je aan je eigen doelen.

Indicatie via de gemeente

Om in aanmerking te komen voor arbeidsmatige activering/dagbesteding heb je een indicatie nodig van de gemeente waar je woont.We begeleiden mensen met een psychiatrische en/of psychosociale problematiek. We begeleiden mensen met een psychiatrische en/of psychosociale problematiek.

Kijk voor meer informatie hier.

Facebook

Facebook Kijk voor de laatste nieuwtjes ook eens op onze Facebook pagina.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Amelis'Hof nieuwsbrief.

Door te abonneren gaat u akkoord met onze privacyvoorwaarden.

menu-circlecross-circle